Arna Wijnakker (nr 15 op de kandidatenlijst)

Arna WijnakkerWie ben ik?
Ik ben 5e kind uit een gezin van 7, geboren in 1958 in Heumen, tot mijn 20e jaar hier met veel plezier opgegroeid. Daarna heb ik lange tijd in Brabant gewoond, tot ik in 2000, samen met mijn partner Hessel en onze dochter Elza, naar het rustige en gemoedelijke Heumen terugkeerde.
Ik ga met plezier naar mijn werk. Heb een leuke baan in Arnhem als secretaresse bij SKPCPO Delta, een scholenbestuur voor primair onderwijs van 28 basisscholen in Arnhem en omgeving. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij het project Samen aan Tafel. We organiseren elke vrijdagavond een eetgroep met ouderen in de Terp. Daarnaast hou ik van wandelen, politiek, tuinieren, samen koken/eten met vrienden en familie.

Waarom politiek actief?
Van huis uit kreeg ik mee dat je niet alleen voor jezelf leeft, maar ook iets positief moet bijdragen aan je omgeving. Mijn vader gaf het goede voorbeeld. Ondanks zijn drukke leven als zelfstandig garagehouder met een gezin met 7 kinderen, reed hij elke woensdagmiddag de ‘bejaarden’ naar de spelletjesmiddag in het café of de Terp. Dat deed hij meer dan 25 jaar! Al was het nog zo druk in de garage, dan zei hij: Sorry, maar ik moet even weg en dan moest men maar wachten of terugkomen. Die betrokkenheid raakte mij en ik zette dat graag voort. Zo was ik actief in de kraakbeweging, de vrouwenbeweging, in een windenergiegroep en een groep ter ondersteuning van de economische zelfstandigheid van vrouwen.
Ik ben van 2006 tot en met 2014 met veel plezier raadslid geweest voor PvdA-GroenLinks in de gemeenteraad van Heumen. Dat waren mooie, maar ook tropenjaren. Raadswerk is als je het goed wilt doen hard werken! En allemaal naast je gewone werk en gezin. Democratie is in feite een resultaat van veel  vrijwilligerswerk. Vandaar mijn oproep:  doe mee, draag je steentje bij, ieder op zijn of haar manier, hoe klein ook, maar kijk om je heen, ben geen toeschouwer maar wees betrokken. Van het oprapen van stukjes zwerfplastic tot weten of je buren af en toe hulp nodig hebben. Neem je verantwoordelijkheid op de manier die bij jou past. 

Toegevoegde waarde?
Na 8 jaar ervaring in de gemeenteraad, ben ik nu sinds 2 jaar bestuurslid van GroenLinks. Zo  ondersteun ik de partij in Heumen wat meer op de achtergrond. Landelijk gaat het goed met GroenLinks. Dat straalt ook af op Heumen! Er zijn veel leden bijgekomen, de actieve groep is groter dan ooit. Het gaat goed. We hebben een prima verkiezingsprogramma, een mooie lijst met kandidaten; we zijn klaar voor de verkiezingen!

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.