Marijke Strijk (nr 29 op de kandidatenlijst)

Wie ben ik?
Geboren in 1946 te Leiden, verhuisd in 1974 naar Nijmegen en vanaf 1981 woonachtig te Malden. Met mijn man woon ik nog steeds in deze mooie gemeente. De kinderen zijn allang uitgevlogen en nu geniet ik van onze kleinkinderen. In de jaren 80-90 werd mijn interesse in politiek gewekt tijdens de demonstraties tegen de geplande komst van een snelle kweekreactor in Kalkar. Nu een familie-vakantiepark! In die periode werd ik lid van de PPR, een van de voorlopers van GroenLinks. Het waren de groene waarden als duurzaamheid, samen met linkse waarden als kansengelijkheid en diversiteit, die mij vanaf het allereerste begin in die richting trokken. En dat is altijd zo gebleven.

Waarom politiek actief?
Na 4 jaar commissiewerk, zat ik drie periodes in de gemeenteraad van Heumen. Twee als fractievoorzitter van GroenLinks en een periode als fractievoorzitter van de gezamenlijke fractie PvdA/GroenLinks.
16 jaar lang heb ik mij met hart en ziel gestort in het politieke leven in deze gemeente. En daarna werd het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Inmiddels gaan we in 2018 weer als zelfstandige partij Groenlinks de verkiezingen in. En dat is goed. Met naast oude gezichten ook een grote groep nieuwe mensen, enthousiast en bereid om mee te besturen.

Toegevoegde waarde?
De toekomst voor mijn (klein)kinderen is voor mij het belangrijkste motief om mee te blijven denken over waar het (ook in deze gemeente) naar toe moet. Niet zomaar ergens tegen zijn, maar altijd met haalbare en financieel onderbouwde alternatieve voorstellen. Op naar een klimaatneutrale gemeente in 2030!