Marko Sengers (nr 6 op de kandidatenlijst)

Wie ben ik?
Ik ben een geboren (1989) en getogen Maldenaar, woonde vervolgens een korte periode in Nijmegen en sinds 2010 in Heumen. Na een omweg van verschillende studies (Rechten, Psychologie, Sociologie, Lerarenopleiding) werk ik nu met veel plezier bij de Pearle in Malden. Ik volg de opleiding tot opticien en heb voor het eerst echt het gevoel dat ik mijn plek heb gevonden.
In mijn vrije tijd lees ik veel, kijk misschien nog wel meer films en series en ben ik altijd in om een spelletje te spelen, zowel computergames als bordspellen. Verder fiets ik veel en maak ik graag een lange wandeling met de hond.

Waarom politiek actief?
Empathie, solidariteit en duurzaamheid zijn voor mij echte kernwaarden die ik helaas meer en meer zie ondersneeuwen in onze maatschappij, onder het mom van nationalisme of economische belangen. Na jarenlang discussies met familie, vrienden en bekenden, vond ik het tijd om mijn waarden niet alleen met woorden maar ook met daden kracht bij te zetten.
Groenlinks is voor mij de partij die deze waarden het best vertegenwoordigt, de partij die begrijpt dat we het samen moeten doen, dat we mensen niet moeten uitsluiten maar juist accepteren, en dat goed omgaan met onze planeet belangrijker is dan hoeveel geld we kunnen verdienen.

Toegevoegde waarde?
Ik wil ervoor zorgen dat er geen mensen worden vergeten in onze gemeente. Ik zal me daarom focussen op onderwerpen zoals het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen, het verbeteren van de sociale cohesie en integratie van statushouders.

Commissiewerk?
Ik kan waarschijnlijk het meest betekenen in de Commissie Welzijn. Ik ben van plan om daar een actieve rol te gaan spelen nadat ik wat ervaring heb kunnen opdoen en me heb kunnen verdiepen in de materie.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.