Saskia Frankena (nr 12 op de kandidatenlijst)

Wie ben ik?
Sinds zo’n 19 jaar woon ik nu in Malden. Dat was liefde op het eerste gezicht. De bossen, de sfeer, de mensen, het past bij mij. Inmiddels zijn mijn kinderen de deur uit, maar zij hebben hier op een fijne manier hun jeugd door kunnen brengen.
Ik ben altijd op de één of andere manier werkzaam geweest in of het onderwijs of de ICT. Nu komt dat mooi samen in mijn eigen bedrijf, Biz2Web, waar ik ondernemers help om beter zichtbaar te zijn met hun bedrijf, vooral online. Ik ben graag buiten. In de bossen, op de fiets en ’s zomers in mijn tuin. Een andere plek waar je zeker moet kijken als je me kwijt bent is de dansvloer. Als gepassioneerde tanguera maak ik dankbaar gebruik van het tango-walhalla dat Nijmegen heet.

Waarom politiek actief? 
Mijn motto, in het leven en in de politiek, is dat ik de wereld graag een stukje mooier achter wil laten dan ik hem heb gevonden…dat betekent o.a. zorg dragen voor de mensen om mij heen, de natuur. Een beetje minder voor mij kan net dat beetje meer voor de ander betekenen.
Ik wil mensen graag helpen om ook die keuzes te maken, hen verbinden om dat samen te doen en zich er goed bij te voelen. Ik voel mij dan ook erg thuis bij het gedachtegoed van Groen Links. Ik denk dat dit een mooi startpunt is om een bijdrage te leveren aan de plek waar ik mij thuis voel.

Toegevoegde waarde?
Ik vind twee zaken erg belangrijk. Als eerste het groene aspect: hoe zorgen wij er voor dat de wereld ook in de toekomst nog een fijn en gezond thuis is voor de generaties na ons? Ik ben dan ook blij met de visie op duurzaamheid die Groen Links Heumen aan de dag legt. Met name investeren in duurzame energie voor en door Heumenaren, zodanig dat dit ten goede komt aan alle inwoners van de gemeente. Ook wil ik mij hard maken voor afkoppeling van regenwater en waar mogelijk waterbergende bebouwing en bestrating.
Daarnaast is het voor mij een groot goed dat we er met zijn allen voor zorgen dat er in Heumen voor iedereen een plek is waar hij zich thuis voelt en zich kan ontplooien. Jong en oud, uit alle windstreken. Ik draag graag bij aan manieren om elkaar te ontmoeten en zorg voor elkaar te dragen. Ook en met name voor nieuwkomers.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.